Zus&zo

‘Wij kunnen het verschil maken, door samen op te trekken, elkaar te bemoedigen en zo Zijn licht uitdragen’

Daarom wil Zus & Zo elk jaar en aantal activiteiten voor de vrouwen organiseren om in een ontspannen sfeer God en elkaar te ontmoeten. Samen optrekken, met elkaar delen, luisterend oor, bemoedigen en gezelligheid, zijn de ingrediënten van onze activiteiten om er zo voor elkaar te zijn in onze groei naar discipelschap.  Door elke maand een ander soort activiteit te plannen hopen we een brede groep vrouwen aan te spreken zowel binnen de Ark als daarbuiten. Dit kunnen creatieve avonden/middagen zijn, maar ook lezingen en wandelingen.

Na een jaar van veel restricties door het Coronavirus kijken we uit naar een “normaal” seizoen. We hopen dat de activiteiten die we graag willen organiseren voor de zussen van de Ark, hun moeders, zusters, vriendinnen en buurvrouwen gewoon door kunnen gaan. Wij zullen ons natuurlijk altijd houden aan de richtlijnen van het RIVM. Inschrijving voor een activiteit via deze website blijft dan ook noodzakelijk. Elke maand wordt de inschrijfpagina voor de komende activiteit open gezet.

We zijn blij dat we inmiddels een aantal activiteiten hebben kunnen vastleggen.

 

17 september 19.30 uur : Meet en Greet.
We mogen elkaar eindelijk weer ontmoeten en dat willen we doen in een gezellige avond met een “ijsbreker” en  “high coffee” waarvoor we zelf lekkers meenemen. Via de inschrijving kun je aangeven wat je mee gaat nemen om deze avond nog leuker en lekkerder te maken.

Locatie: De Ark.

 


23 oktober 19.30 uur: workshop Steeldrummen

Op Wikipedia staat dat een steeldrum een muziekinstrument is dat oorspronkelijk uit Trinidad afkomstig is. Nou leek het ons wel leuk om eens te proberen hoe je een steeldrum bespeelt. We hebben de dirigente en enkele leden van de steeldrumband “Pan Magic” uit Leek bereid gevonden om ons dit te leren in een 2 uur durende workshop. Max. 15 aanmeldingen.

Locatie: De Ark

Inschrijven

 

20 november 18.00 uur: koken voor broers en zussen van De Ark.
Wegens doorslaand succes vorig jaar hebben we besloten om dit nogmaals te gaan doen. Zussen koken thuis een gerecht en als de Coronaregels het nu wel toestaan nodigen we een 15-20 tal broers en zussen uit in de Ark en verzorgen we hun daar een gezellig diner met life muziek. We gaan ook zorgen voor vervoer van de genodigden. Mochten de regels weer aanscherpen, bezorgen we een diner aan huis. Je kunt je dus aanmelden om thuis een gerecht klaar te maken en naar de Ark te brengen, eters te vervoeren of te bedienen tijdens het eten. De keuzes kunnen gemaakt worden via de inschrijving op de website.

Locatie: De Ark

 

 


15 en 17 december 19.30 uur: kerststukjes maken tbv stichting True Grasses
Evenals vorig jaar willen we ook dit jaar weer een workshop kerststukjes maken gaan organiseren. Stichting True Grasses verzorgt deze avond inclusief materialen. We maken 1 of meerdere kerststukjes voor ons zelf of anderen, waarvoor we 12,50 p/st betalen aan de stichting die dit geld inzet voor educatie van meisjes in Tanzania. Er kan gekozen worden uit twee avonden omdat de stichting ook vrouwen van buiten de Ark uitnodigt.

Locatie: De Ark

 


26 januari 19.30 uur: workshop door orthomoleculair therapeut Carina Veldhuis, “voeding .. en hormoon (on)balans”

 

Ook nieuwsgierig naar wat voeding met onze hormoon huishouding doet?  Dan is dit je kans om er meer over te horen en ook zal er wat geproefd kunnen worden. Carina Veldhuis, is lid van onze gemeente en zal ons er graag meer over vertellen.

Locatie: De Ark

 

 

 

20 februari, 15.30-17.30 uur, Creamiddag voor moeder en dochter, (of zussen, of oma en kleindochter, of vriendinnen)
Ook de winterblues in Februari even aan de kant zetten? Kom naar een gezellige knutselmiddag in de Ark. Het is de bedoeling dat je met je tweeën komt, zoals boven aangegeven. De middag wordt geheel verzorgt inclusief materialen, koffie/thee en wat lekkers.

Locatie: De Ark

 

Voor de maanden maart, april, mei en juni wordt nog gewerkt aan de exacte invulling van een activiteit. Zodra daar meer duidelijkheid over is zal dit ook hier worden vermeld.

De meeste activiteiten zijn gratis, echter een vrijwillige bijdrage  wordt op prijs gesteld. Dit kan dan tijdens de activiteit zelf.

 

We zien er naar uit om elkaar weer te kunnen ontmoeten.

 

 

Historie activiteiten Zus & zo