Samenkomsten

Je bent van harte welkom.

We hebben De Ark in deze coronatijd aangepast naar een fijne en veilige omgeving waarin we, zij het beperkt, als gemeente samen kunnen komen.

Hieronder meer informatie over de samenkomst op zondag.

Bereid jezelf voor
Hieronder vind je een aantal maatregelen / richtlijnen waarmee we rekening moeten houden. Lees deze goed door zodat je voorbereid een dienst kunt volgen, zonder een risico te zijn voor iemand anders. 

Wil je een samenkomst bijwonen?

Meld je vooraf aan voor de dienst
Om deel te kunnen nemen aan de samenkomst, moet je je aanmelden via kerkberzoekplanner.nl.
Lees daarbij aandachtig de veelgestelde vragen door zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Verder delen we nog graag een aantal algemene aandachtspunten met je: 

Voordat je naar de kerk komt:

Blijf thuis bij verkoudheidsklachten (hoest, keelpijn of benauwdheid). Heb je verhoging of koorts dan blijven ook je eventuele huisgenoten thuis.

Graag ontvangen we je vanaf 9.30 - 9.50 uur, zodat er voldoende tijd is om rustig naar de plaats te gaan en we op tijd kunnen beginnen met de dienst.

Tijdens onze samenkomst zijn er kinderwerkers beschikbaar van Ark Kids.

Bij aankomst bij De Ark

 • Draag een mondkapje gedurende de loopbewegingen in en rondom De Ark. Als je op de plek zit mag deze af maar het hoeft niet.
 • Blijf veilig op 1,5 meter afstand voor de ander en jezelf. Ga één voor één of per huishouden naar binnen via de hoofdingang.
 • Bij aankomst bij De Ark vragen we je om de handen met handgel te wassen.  De koster van dienst brengt je naar je zitplaats in de kerkzaal. 
 • Het gebruik van de garderobe is niet toegestaan. Heb je een jas mee? Deze kun je meenemen naar je zitplek in de kerkzaal. Door de extra ventilatie kan het ook wat kouder zijn, houd daar rekening mee. 
 • Zit je op je plek? Dan vragen we je om om daar te blijven zitten, anders zijn we verplicht de stoel weer opnieuw te reinigen.

Tijdens de dienst

 • Zingen is niet mogelijk. Tijdens de samenkomst verzorgt het muziekteam de muziek en zang.
 • De diensten worden ongeveer net zoals de laatste maanden vormgegeven. Zo kan iedereen die niet live aanwezig kan zijn, thuis de dienst op een goede manier meebeleven.

Gebruik het toilet alleen in dringende gevallen. Toegang tot de toiletten is beperkt tot 1 persoon. De toegangsdeur naar de toiletten moet bij het gebruik worden afgesloten. Na gebruik van het toilet vragen we je om deze te reinigen met de aanwezige schoonmaakdoekjes.

Na de samenkomst

 • Is er gelegenheid voor het drinken van een kopje koffie/ thee in de kerkzaal
 • We houden daarbij rekening met de 1,5 meter afstand van elkaar
 • Gebruik voor het verlaten van de kerkzaal de nooduitgang rechtsvoor, tegenover de unit.
 • Houdt bij het verlaten van De Ark 1,5 meter afstand