WeekContact 2022-29

Dit bericht is geplaatst op 09-07-2022
 
 WeekContact | 2022-29 | De Ark Assen

WeekContact 29

Zondag 17 juli

Van harte welkom

Spreker: Leendert Post

Reisverhalen, op reis met Jona

Aanvang 10:00

S O N G S

 

*** Laat alles in dit huis zijn tot Uw eer
459 De rivier
844 Vaste hoop
*** Morgen dans je weer
*** Onze schuilplaats is God
*** The blessing
*** Ik geef mijn leven aan U over
 

Alexander Doomen

De inzet van gaven en talenten binnen de gemeente


Hieronder de 7e bijdrage van een gemeentelid, die antwoord geeft op een aantal vragen die gaan over de inzet van zijn/haar taken binnen de gemeente.
 

Wat is je naam?
Nettie Bulthuis
 
Wat is je taak binnen de gemeente?
Taakgroepleider Zus & Zo en samen met mijn man Jack huiskringleider bij huiskring Marsdijk 3.
 
Waarom heb je voor deze taak gekozen?
Bij Zus & Zo ben ik binnen gerold nadat ik na bijna 25 jaar kinderwerk iets nieuws wilde gaan doen. Ik houd van organiseren en ben ook redelijk creatief, dus dat was een goede combinatie om bij Zus & Zo aan de slag te gaan.
 
Welke bijzondere dingen (en/of een leuke anekdote) heb je bij de uitvoering van deze taak gezien?
Sinds vorig jaar proberen we Zus & Zo wat meer bekendheid te geven door bijna maandelijks een activiteit te organiseren. Hierbij proberen we verschillende dingen uit zoals schapen hoeden op het Balloerveld. Dat de schapen hierbij niet netjes de gebaande paden  bewandelen hadden we niet bedacht. Tien vrouwen vallend en opstaand dwars door de heide en lagere natte gebieden, meer dan drie uur achter 300 schapen aan…… . We hebben veel plezier gehad en de volgende dag in de dienst kon je prima zien welke vrouwen hieraan deelgenomen hadden; degenen die moeilijk liepen van de spierpijn.
 
Wat zou je willen zeggen tegen de leden of vrienden van de gemeente?
Ik zou iedereen aanmoedigen om de activiteiten die georganiseerd worden in de gemeente te bezoeken. Helemaal na de twee coronajaren waarin we elkaar zo lang niet fysiek konden ontmoeten. Contact met je broers en zussen is zo belangrijk in deze onrustige wereld.
 
Aan wie geef je de beurt door en heb je contactgegevens (bij voorkeur een e-mailadres)?
Jonathan Helder

 

Wil jij ook graag je gaven en talenten in gaan zetten binnen de gemeente, kijk dan op de website van de De Ark in Assen: www.bgdeark.nl/go/meedoen/ of stuur een mailtje naar: cor.schmohl@hotmail.com

Getuigenis Wilfred Wesselius


Wilfred wil graag zijn getuigenis geven. Wilfed heeft jarenlang last gehad van stemmen in zijn hoofd. Hij vertelt hoe de Heer hem hiervan heeft bevrijd.

Wilfred, kun jij je even kort voorstellen?

Mijn naam is dus Wilfred Wesselius. Ik ben de zoon van Ida Abspoel en Ronald Wesselius. Ik ben sinds een jaar of 5 lid van de Ark. Ik ben in 2002 gedoopt in de Evangelische Gemeente in Assen.

Hoe zagen de laatste 20 jaar eruit, wat was hierin opvallend?

Het was een kwestie van vallen en opstaan. In 2000 begon het met één stem, een jongensstem van een jaar of 9. Ik had er geen last van, want ik voelde me toen eenzaam. In 2002 ben ik gedoopt in de Evangelische Gemeente. Een juiste beslissing. God heeft mij nooit losgelaten. Na mijn doop begonnen de stemmen toe te nemen. Er waren er drie in één keer. Ze zeiden rare dingen.
Pas na de scheiding van mijn ouders ging het mis. De stemmen gaven mij opdrachten. Ik heb dingen gedaan waar je misselijk van zou worden. Ik ben tussen 2015 en 2020 een aantal keren opgenomen geweest. Ik kreeg opdrachten om in mijzelf te snijden en ik voerde dat ook uit.
Op een dag kreeg ik een droom. Ik zat te vechten met een persoon van wie ik het gezicht niet kon zien. Maar elke keer werd ik weggeslagen, stond steeds op en ging het gevecht steeds opnieuw aan. Toen stond er een man achter me die zei: ‘Laat mij je helpen. Ik doe het wel voor je’.

 
Afgelopen december stortte ik in elkaar. Ik kon de strijd niet meer aan. Het was afgelopen en ik neigde naar zelfmoord. Het was een zware last op mijn schouders.

Toen kwamen in januari of begin februari Gerry en Anja Koops op mijn pad. Door middel van de Heilige Geest heeft Gerry mij kunnen bevrijden van de stemmen. Ruim 4 maand ben ik ervan af. Na de bevrijding hebben wij een Bijbelstudie gedaan over de Geestelijke Wapenrusting.

Hoe is het nu met jou?

Het gaat goed, ik heb nu al ruim 4 maand geen stemmen. De Heer heeft mij bevrijd. Ik merk aan mezelf dat ik heel wat rustiger ben geworden.
Ik ben nu bezig met de Bijbel, al vind ik het heel moeilijk om te bidden. Mijn moeder (die ook heeft geleden onder mijn stemmen horen) heeft mij altijd gesteund. Mijn hond Boris is heel belangrijk voor mij. Ik knuffel veel met hem en hij is mij tot steun.

Merken de mensen die jou kennen dat je bent veranderd?

Mensen zien blijdschap in mijn ogen. Dat valt iedereen op die mij kent. Ik ga wat vaker mee op visite. Het valt mijn familie op dat ik meer betrokken ben bij de gesprekken. Een neefje van mij zei: ‘We zien een heel andere Wilfred dan een aantal maanden geleden.’

We mogen samen met Wilfred God hiervoor danken! Alle eer aan God, onze Heer is Koning en Overwinnaar. Wil je ook meebidden voor Wilfred, dat God Zijn plannen verder gaat uitwerken in Wilfreds leven?
 

Gebed gevraagd voor Simon Nambafu


Er zijn grote zorgen om de gezondheid van Simon Nambafu van stichting True Grasses. Op 21 juni is hij wegens klachten opgenomen in een ziekenhuis in Oeganda. Simon bleek ernstig nierfalen te hebben en zijn situatie is zeer zorgelijk.  In het ziekenhuis waar hij was opgenomen, konden ze niet veel voor Simon betekenen, daarom is hij naar een andere kliniek gebracht. 
Na behandeling, waaronder dialyse, heeft ook de kliniek aangegeven dat ze niks meer voor hem kunnen doen. Woensdag is Simon naar een kliniek in Kenia vertrokken om daar verdere behandeling te krijgen, maar we hopen dat hij snel naar Nederland kan komen.
Anna Ruth en de kinderen zijn naar Nederland vertrokken om dit te kunnen regelen. De situatie is erg onzeker. Wilt u bidden voor dit gezin?

Taakgroep Zending

https://www.geef.nl/nl/doneer?action=26302&backLink=https%3A%2F%2Fwww.geef.nl%2Fnl%2Factie%2Fdialyse-voor-simon%2Fdonateurs

Collecte / Geven

Komende week jarig
 
Karlo Hannessen maandag
Riëtte Holtman maandag
Trijnko Koning maandag
Kim Nijsingh dinsdag
David Lem woensdag
Gé Veltman woensdag
Melissa Nijsingh woensdag
Bert Elders donderdag
Paul de Boer donderdag
Klaske van der Leij vrijdag
Levi Vos zaterdag


Van harte gefeliciteerd!

Lief & Leed 


Wil jij persoonlijk of namens je kring of team, een bericht van lief en/of leed delen met de gemeente?


Bel of mail naar:
Hart voor Zorg
Timothy Alkema
Telefoon: 06-48717398

Email: hartvoorzorg@bgdeark.nl 

 

Lief en Leed berichten zijn, nadat de berichten in het Weekcontact hebben gestaan, nog ongeveer een half jaar op onze website terug te vinden. De berichten zijn alleen toegankelijk voor de leden en vrienden van De Ark met een inlogaccount i.v.m. de privacy. Je vindt nadat je bent ingelogd, de Lief en Leed pagina onder het menu 'Actueel'. 

 

https://www.bgdeark.nl/

https://www.bgdeark.nl/go/actueel/lief-en-leed/

E hartvoorzorg@bgdeark.nl
T 06-48717398 (Timothy Alkema)
Dit is in De Ark het centrale
punt voor vragen over- en
aanmeldingen voor pastorale zorg,
kringen, lid- of vriend worden

 

Gebed / Bemoediging na afloop livestream / dienst in De Ark

 

Na afloop van de livestream geven we je graag de mogelijkheid voor gesprek en gebed. Je kunt bellen met ‘Hart voor Zorg’, bereikbaar via telefoonnummer 06-487 17 398. Tot 13:00 zitten er mensen klaar om naar je te luisteren en je te bemoedigen.

Gebed/bemoediging/gesprek na afloop van de dienst in De Ark
Iedere 2e en 4e zondag van de maand zijn er na afloop van de dienst mensen beschikbaar die met je willen bidden en/of napraten.
Je kunt ze vinden in/bij de nieuwe gebedsruimte op de begane grond (zaal 4).

Maak gerust gebruik van deze mogelijkheid.

ArkClean  18  - 23 juli

 
Tim en Caroline de Vries
Eeke Deelstra
Otto Schutte
Carina Veldhuis
Frank van Dijk
Erik en Patricia Elema
Jurian en Emmie Jilderda

Rooster    Aanwijzingen
 

Agenda week 29

Maandag 18 juli
Alpha | De Ark | 18:30

Woensdag 20 juli
Gebedsmuur | Online | 19:30

Donderdag 21 juli
- Overdagkring | De Ark | 10:00

Zondag 24 juli
- Samenkomst | Sven Dekker| 10:00 
- Alleen crèche

   Download 'Mijn Ark' app

Wanneer je lid of vriend bent van De Ark, klik op bovenstaande afbeelding om in te loggen op onze website.
Voor meer informatie, zie de pagina 'veelgestelde vragen' (FAQ).

DE ARK @

JC van Markenstraat 25
9403 AR Assen


Bericht schrijven?
weekcontact@bgdeark.nl

Voor donderdag 18:00.

E info@bgdeark.nl
I www.bgdeark.nl
www.facebook.com/dearkassen
www.bgdeark.nl/weekcontact/
I Inschrijven voor een dienst
I leden.bgdeark.nl/inloggen
I veelgestelde vragen (FAQ)

www.bgdeark.nl
Copyright © 2022 De Ark, All rights reserved.

Wil je een wijziging doorgeven?
je e-mailadres wijzigen of uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp