Bericht van Marc Elders

Afgelopen zondag liep ik door een klein parkje in Zeist, vlakbij Utrecht. Ik zie een man aan de rand van het park zitten. Verder is het er vrij rustig. Ik heb het idee om nog even in het park te blijven en te bidden. Dan roept de man “Weet je hoe dit park heet?”

Dit bericht is geplaatst op 01-05-2021

Ik twijfel of ik een gesprek met hem aanga of ga bidden, maar loop wel even naar hem toe. We raken aan de praat. Hij is Marokkaan. Op de een of andere manier komen we snel op het geloof. Hij gelooft in God, maar wil nu nog niet iets met hem te maken hebben. Want hij denkt dat hij zich dan aan allemaal regels moet houden.

Er ontstaat een leuk contact waarin we beiden zeggen wat we denken. Ik geniet er erg van en hij denk ik ook, want hij heeft alle tijd.

Zo maak ik de vergelijking dat God als een vader is die het beste wil voor zijn kinderen. En dat een regel als ‘niet aan het gasfornuis zitten’ dan nodig kan zijn.

Ik krijg niet gelijk het idee dat het landt. Hij wil toch graag vrijheid, zegt hij. Wel hoop en denk ik dat het gesprek ons beiden weer verder kan helpen. Een positieve ervaring om met elkaar over geloof in gesprek te zijn.

Gebedspunt
- Dat moslims (ook in deze vastentijd) God nog meer mogen leren kennen.

Marc Elders

Zie ook

Nieuwsbrief Marc Elders april 2021
08-05-2021