Geschiedenis van de Ark

Gebouw-talmastraat

In 1985 werd het eerste vaste voorgangersechtpaar beroepen: Wout en Thea van Haften zijn tot 1988 in de gemeente werkzaam geweest. Vanaf 1992 hebben René en Margriet Millenaar zich als voorgangersechtpaar voor de gemeente ingezet. In de periode van 1999 tot 2003 waren dat Han en Cilia Jansen. In september 2000 werd het gebouw door brand onbruikbaar. Omdat de gemeente gegroeid was tot ongeveer 130 leden en het gebouw te klein werd om iedereen te herbergen, was het geen optie om het pand te herstellen. Er moest worden omgezien naar een andere locatie.

Een aantal jaren hebben we gebruik kunnen maken van andere kerkgebouwen in Assen, totdat we begin 2005, na een intensieve periode van verbouwen en aanpassen, het huidige pand aan de J.C. van Markenstraat 25 konden betrekken. De kerkzaal biedt plaats aan 260 personen en er zijn, verdeeld over twee verdiepingen ruimtes voor bijeenkomsten van zondagsschoolgroepen, tienergroepen en andere activiteiten. Na een aantal vacante jaren mochten tussen 2006 en 2008 Ernst en Anke Bodamer als voorgangersechtpaar de gemeente dienen.

In 2010 is de naam van onze gemeente veranderd van ‘Onafhankelijke Baptistengemeente Assen’ naar ‘Baptistengemeente Assen’.Gebouw nieuw
Bij een nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw logo, en die prijkt sindsdien op de voorgevel.
Ook is er veel gewerkt aan de visie en missie van de gemeente, en zijn er regelmatig vriendendiensten en praise-avonden om ook mensen die niet zo vaak in onze gemeente komen kennis te laten maken met het geloof in Jezus Christus dat wij met elkaar delen en uitdragen.

Sinds 2011 is Johan den Boer als gemeentewerker aan onze gemeente verbonden (zie sprekers).
De gemeente groeit de afgelopen jaren behoorlijk en er zijn dan ook regelmatig doopdiensten en diensten waarin nieuwe leden welkom worden geheten (zie daarvoor de agenda op deze website).